2. a 3. třída HC Klatovy - hodnocení uplynulé sezony 2021/2022

Napsal: Redakce 6. 5. 2022
Zhodnocení sezony trenéry 2. a 3. třídy.

Letní příprava 2. třídy: (19. 4. 2021 - 25. 6. 2021) 3x v týdnu po 90 min.

Náplní TJ v přípravném období byl rozvoj koordinace, obratnosti, rychlosti a pohybových dovedností, dále jsme se zaměřili na komplexní a kompenzační cvičení. Během suché přípravy se trenéři snažili „těžký dril“ pro hráče a hráčky prokládat i zábavnými prvky hraním fotbalových zápasů a využívání in-line plochy v Nýrsku nebo v Sušici.

Hodnocení závodního období 2. třídy (26. 7. 2021-27. 3. 2022)

Ročník 2014 odehrál soutěž 2. tříd a zúčastnil se úspěšně několika turnajů. Pro většinu dětí to byl přechodový rok ze základny a odehráli svá první zápasy. Během sezony se k nám přidávaly další děti. Při tomto přechodu je důležité budování vztahu k hokeji a všichni zaslouží pochvalu za přístup. U dětí byla vidět chuť učit se nové věci. Během sezony se negativně projevila zhoršená imunita, kdy byla docházka ovlivněna častým onemocněním hráčů. Náplň tréninků u této kategorie byla především technika bruslení se základy práce s hokejkou. U dětí, které měly pravidelnou docházku, došlo k obrovskému posunu.

Zpracoval: Pavel Čuban


Hodnocení závodního období 3. třídy (26. 7. 2021-27. 3. 2022)

3. třída je jakousi přechodnou kategorií mezi přípravkou a žákovským hokejem. 8letí hokejisté sice ještě stále hrají celou sezonu minihokej, ale v krajské lize 3. tříd už na ně čeká mnohem větší porce zápasů. Celá sezona začala už jarní a letní přípravou, ve které jsme jednak poctivě trénovali, ale především jsme ji pojali jako prostředek ke stmelení kolektivu. Klukům spojeným s děvčaty bylo vštěpováno, že jsou jeden tým, který musí společně táhnout za jeden provaz. Zaměřili jsme se na to a myslím, že se to podařilo a v šatně se bavil každý s každým.

Od konce léta se začali malí hokejisté poměřovat se stejně starými soupeři z jiných regionálních klubů v rámci pravidelných turnajů a ligových zápasů. V našem regionu jsme patřili k lepším týmům. Samozřejmě, ne vždy jsme vyhráli, ale i to je součástí toho procesu růstu hokejisty. Měl by vidět v čem má ještě nedostatky a v čem by se měl zlepšovat. A myslím, že to se v průběhu sezony také podařilo – každý hráč se nějak posunul. Někteří více někteří méně.

Největší akcí sezony byla pro ročník 2013-2014 účast na turnaji Evropského hokejového království v Novém Jičíně. „Pro nás všechny to byl nesmírně pozitivní zážitek.“ Jednak vše perfektně organizačně a lidsky klaplo, jednak to přineslo množství nových zážitků a zkušeností, jak z hokejového, tak i z nehokejového prostředí. Poděkování patří partě rodičů, kteří skvěle celou sezonu fandili.

Zpracoval: Milan Hoják

Logo HC Klatovy Logo SHC Klatovy