2. třída - letní přípravné období

Napsal: Milan Hoják 20. 7. 2020
Datum 25. června 2020 měla většina klatovských mládežníků poznačené černou barvou v kalendáři. Tímto dnem totiž všem klatovským nadějím skončila suchá letní příprava, která započala už začátkem měsíce května.

Z dobře známých důvodů museli trenéři své plány v podstatě ze dne na den překopat, zásadní vliv na přípravu ale pandemie neměla. Nijak výrazně to přípravu nenarušilo, i když oproti minulým rokům proběhla ve zkrácené podobě a byla částečně individuální. Hlavně ze začátku bylo pro rodiče nezvyklé mít děti doma. Vzájemná spolupráce hráčů a trenérů tedy nejprve probíhala na ryze virtuální bázi prostřednictvím sociálních sítích. Společná příprava probíhala od 12. května hlavně na venkovním hřišti, stanoviště a skupinky jsme se snažili volit tak, aby netrénovalo moc dětí pohromadě. Realizační tým se musel vypořádat i s dalšími nástrahami, které jim přinesla vládní nařízení. Na začátku museli mít trenéři roušky, to bylo trošku specifické. Oficiálně jsme v klubu neměli nikoho nakaženého ani nikoho s příznaky. Apelovali jsme na rodiče, aby děti zůstaly v karanténě, pokud se necítily dobře nebo někde cestovaly. Všichni to dodrželi a žádný problém jsme v tomto ohledu neměli. Během suché části letního tréninku se trenéři snažili těžký dril pro hráče a hráčky prokládat i zábavnými prvky hraním fotbalových zápasů a využívání in-line plochy v Nýrsku nebo v Sušici.

Mladé naděje se stejně jako v minulosti mohou těšit také na společné akce. Chystáme pro všechny kategorie na srpen kemp přímo v domácím prostředí v Klatovech a soustředění v Tachově, které se minulý rok vydařilo a všichni si ho pochvalovali.

Poděkování svěřencům za píli a svým kolegům šéftrenéru mládeže Bc. Romanu Vondryskovi a trenéru 3. a 5. třídy Bc. Pavlu Čubanovi za spolupráci.

Milan Hoják trenér 2. třídy

Logo HC Klatovy Logo SHC Klatovy