13.08.2019
přát.
SK Trhači Kadaň
2:5
(0:3, 1:1, 1:1)
SHC Klatovy

28. Spálovský (Homer, Bárta), 48. Planý – 12. Mužík (Procházka), 14. Uhlík (Leština, Tulačka), 17. Leština (Slavík, Tulačka), 32. Tulačka (Šiller, Uhlík), 58. Eret (Mužík)

SHC Klatovy: Kolář (Hauser) – Slavík, Leština, Šiller, Kremláček, Štěpánek, Lokajíček – Tulačka, Uhlík, David Roubal, Matiášek, Josef Roubal, Hanzlík, Reitspies, Procházka, Hasman, Mužík, Kolda, Eret

V úterý se svěřenci trenéra Michala Straky představili na ledě prvoligové Kadaně. O osudu utkání rozhodla první třetina, kterou klatovští hráči vyhrý poměrem 3:0. Zbylé dvě třetiny byly velmi vyrovnané, oba celky se prosadily dvakrát. „Je to pro nás velké zklamání, ale Klatovy zvítězily zcela zaslouženě. Hrály opravdu parádní hokej,“ přiznal kouč poraženého celku Tomáš Hamara.

„První dvě třetiny se nám dařilo hrát přesně to, co jsme chtěli. Byli jsme agresivní a snažili se soupeře dostat pod tlak. To se nám opravdu téměř stoprocentně dařilo, jelikož z toho pramenilo několik šancí a z nich padaly góly. V první části jsme Kadani odskočili na 3:0, ve druhé periodě jsme měli pasáže, které vybízely k další brance, ale měli jsme tam i horší úseky, které byly plné chyb. Ty také soupeř po zásluze potrestal. Naopak třetí třetina byla ze všech nejhorší. Přestali jsme hrát podobně jako v pondělním utkání proti Písku. Začali jsme faulovat a byli jsme hodně vylučovaní. Toho se domácí chytli a využili jednu z přesilových her. Utkání se defenitivně zlomilo až po našem pátém vstřeleném gólu,“ hodnotil duel v Kadani trenér SHC Klatovy Michal Straka.

Logo HC Klatovy Logo SHC Klatovy