22.08.2019
přát.
SHC Klatovy
1:11
(0:4, 0:4, 1:3)
HC Škoda Plzeň

45. Hanzlík (Slavík) – 1. Vráblík (Indrák), 7. Pour (Kolda, Moravčík), 11. Straka (Kodýtek), 16. Eret (Vráblík), 31. Indrák (Straka), 37. Moravčík (Rob), 38. Eret (Pour, Budík), 39. Houdek (Indrák, Čerešňák), 46. Němec (Čerešňák), 52. Kodýtek (Eberle, Straka), 55. Eret (Straka, Moravčík)

SHC Klatovy: Kolář (31. Hauser) – Slavík(C), Leština, Houfek, Šiller, Lokajíček, Štěpánek – Tulačka, Uhlík, Roubal David, Matiášek, Roubal Josef, Hanzlík, Reitspies, Procházka, Hasman, Princl, Malát, Slanina

HC Škoda Plzeň: Frodl (31. Pavelka) – Moravčík, Kaňák (A), Budík, Vráblík, Houdek, Čerešňák – Straka (A), Kodýtek, Eberle, Rob, Kolda, Indrák(C), Něměc, Vlach, Kantner, Pour, Eret

Již v první minutě vyhráli indiáni buly v útočném pásmu, Indrák posunul puk na Romana Vráblíka, který neskutečnou bombou pod břevno otevřel skóre duelu. Kristián Kolář v brance domácích se lapačkou natahoval marně. Druhý gól Plzně přidaly mladé pušky. Matěj Kolda dobře podržel kotouč v útočném pásmu, poslal ho na Jakuba Poura, jenž se prosadil po šikovně provedeném bekhendovém blafáku.

I nadále v úvodní dvacetiminutovce vládla Plzeň. Petr Kodýtek získal na pravé straně puk, prohnal se do útočného pásma, viděl, že jede v přečíslení s Petrem Strakou, kterému naservíroval skvostnou přihrávku. Straka se nemýlil a bylo to 3:0. Čtvrtý gól Plzně přidal Petr Eret. Po rojení v obranném pásmu domácích se Vráblík rozmyslel na modré čáře, zkušeně pozdržel svůj nápřah a poté nahodil puk do skrumáže. Tam si ho našel Eret, který ho došťouchal do sítě. Klatovy mohly v závěru snížit během dvojnásobné přesilovky, ale neuspěly, Dominik Frodl za svá záda nepustil ani jeden puk.

V prostřední třetině přidala Škodovka další čtyři góly. Miroslav Indrák, plzeňský kapitán pro tento zápas, nejprve sledoval, jak jeho kolegové skvěle ubránili oslabení, když on seděl na trestné lavici. Gólman Frodl se vyznamenal proti teči domácího Leštiny, pak se Indrák dostal do úniku, který proměnil parádní střelou o břevno.

Po pátém gólu Plzně se do brankoviště indiánů postavil Jaroslav Pavelka, na druhé straně putoval do branky Klatov místo Koláře Hauser. Po dalším ubráněném oslabení, které modrobílí zvládli, se Rob zmocnil puku v útočném pásmu a krásně ho předložil na Michala Moravčíka, který zakončoval do prázdné branky. Krátce poté přišly dvě skrumáže před klatovskou brankou, nejprve se pohotový Petr Eret prosadil podruhé v duelu, záhy se premiérově v plzeňském dresu prosadil i mladý obránce Michal Houdek. Indiáni i ve druhé části vstřelili čtyři góly, vedli tak 8:0.

V páté minutě třetí třetiny se dočkali také domácí. Štěpán Hanzlík se taktéž probojoval do samostatného a zavěsil puk přesně nad lapačku Jaroslava Pavelky. O minutu později se trefili znovu indiáni, podruhé v přesilové hře. Čerešňák nabil na levý kruh Vojtěchu Němcovi, jehož bomba z první skončila v síti. Desítku si připravila první formace Plzně, Eberle se Strakou připravili pozici tentokrát pro Petra Kodýtka, který vstřelil gól na 10:1. Petr Eret pak pět minut před koncem zápasu dokonal v další přesilovce hattrick, skvělá práce mladého útočníka! Indiáni nakonec v Klatovech vyhráli o deset gólů.

Logo HC Klatovy Logo SHC Klatovy